Helpdesk

veelgestelde vragen snel beantwoord

Tijd Voor Je Klant wordt volledig gesponsord door VoorMeerWaarde. We dragen graag ons steentje bij als het gaat om het ondersteunen van lokaal ondernemerschap. Daarom hebben wij gekozen voor een gratis dienst. Wil je ons helpen? Meld je dan aan bij KoopLokaal in jouw gemeente. Meer ondernemers die meedoen, betekent meer en gevarieerder aanbod en dat is interessant voor inwoners om te gaan shoppen.

Elke winkel kan eigen (standaard) winkeltijden instellen. Daarbij kun je in tijdvakken aangeven wanneer je geopend bent. Bijvoorbeeld van 09:00-21:00 of in meerdere tijdvakken van 09:00-12:00, 13:00-18:00 en 19:00-21:00. Zie voorbeeld.

Ben je met Sinterklaas eenmalig een paar uur eerder dicht? Je stelt het eenvoudig in bij de Aangepaste openingstijden. Dit geldt voor aangepaste openingstijden én voor aangepaste dagen. Zo kun je ook eenvoudig instellen dat je dicht bent op 1 januari of juist een extra koopzondag hebt. Zie voorbeeld.

Bij het opgeven van je winkelnaam (na het inloggen) wordt een unieke pagina gegenereerd. Jouw eigen agenda vind je terug op www.tijdvoorjeklant.nl/reserveren/jouwwinkelnaam. Deze kun je ook gebruiken als link op je eigen website “Boek nu een afspraak via deze link” en natuurlijk via alle social media kanalen. De link naar jouw pagina vind je ook terug in Mijn account.

In het hoofdmenu van de website vind je bij “Mijn account” de optie Wachtwoord vergeten.

Met een link naar je eigen agenda op Tijd Voor Je Klant is dat eenvoudig mogelijk. Het is ook mogelijk om de agenda echt te integreren, hiervoor is wat maatwerk nodig waar onze partner DIVI Hosting & Development goed bij kan helpen.

Op dit moment kan elk filiaal zich afzonderlijk aanmelden bij Tijd Voor Je Klant en een eigen agenda beheren. Neem contact met ons op als je meerdere filialen hebt, dan bekijken we samen een passende oplossing (bijvoorbeeld eerst keuze filiaal en dan het tonen van de agenda).

Tijd Voor Je Klant is gemaakt door VoorMeerWaarde B.V. VoorMeerWaarde exploiteert verschillende verkoopplatformen zoals KoopLokaal en Lokaal Kerstpakket.

Ga naar je eigen agenda toe (je webpagina) en voer daar de gegevens van de klant in die gereserveerd heeft. Zo krijgt de klant netjes een bevestiging en heb jij je administratie op orde.

Standaard staat de tijd tot eerste reservering ingesteld op 4 uur. Dit is gebaseerd op de overheidsvoorschriften. Mocht dit veranderen dan kun je deze tijd zelf aanpassen naar de nieuwe voorschriften.

Het aantal personen in een tijdvak kan aangepast worden naar de geldende wettelijke richtlijnen (1 persoon per 25m2 met een maximum van 50). Standaard staat deze op 2 ingesteld.

Een reservering kan beoordeeld worden met goedkeuren of afwijzen. Er volgt daarvan een standaard systeemmail aan de klant. Achteraf annuleren is eenvoudig mogelijk door zowel klant (in de bevestigingsmail) als winkelier (“mijn account”).

Tijd Voor Je Klant stelt ingevulde persoonsgegevens ter beschikking aan de winkelier met als doel in contact te kunnen treden met de klant. Klantgegevens worden verder niet door Tijd Voor Je Klant gebruikt of gedeeld met derden.

Tijd Voor Je Klant (VoorMeerWaarde B.V.) deelt jouw bedrijfsgegevens niet met derden. Jouw e-mailadres kan wel door ons gebruikt worden om je te informeren over ontwikkelingen van Tijd Voor Je Klant en andere (gratis) diensten van VoorMeerWaarde. Afmelden hiervoor is altijd mogelijk. Lees de Privacyverklaring voor meer informatie.

Een afspraak kan geannuleerd worden en vervolgens een nieuwe gepland. Het is nog niet mogelijk om een afspraak te verzetten.